نکات و توصیه های جهت نگهداری از سالمند

امروزه بعضی از دغدغه‌ ها و سوال‌ های اصلی فرزندانی که از سالمندان مراقبت می ‌کنند شامل موارد ذیل می ‌شود که عمل به بعضی از توصیه‌ های مطرح شده در این گزارش می ‌تواند به بعضی از این دغدغه ها و نگرانی را به حداقل برساند.

نگهداری از سالمند با حفظ تعادل در حرکت

زمین خوردن یکی از عوامل اصلی جراحت‌ های منجر به فوت در بیماران ۶۵ سال به بالا است. در یک سوم این افراد ضعف بینایی و جسمانی، مصرف دارو، موانع خطرناک نظیر کفپوش‌های لیز و کمبود نور کافی از عوامل اصلی زمین خوردن محسوب می ‌شوند. ولی خیلی از این زمین خوردن ‌ها قابل پیشگیری هستند. یکی از بهترین راه‌ ها برای اینکه والدین خود را همیشه سرپا نگه دارید این است که این موانع را از خانه آن‌ها دور کنید. بعنوان مثال گوشه‌ های فرش و موکت را مهار کرده و از جمع شدن و تاخوردگی آن‌ ها جلوگیری کنید. کف حمام را با چسباندن کفپوش‌های ضدسُرخوردن، ایمن کنید. همچنین روی دیوار دستگیره‌ هایی نصب کنید. به والدین خود نیز توصیه کنید به جای پا رفتن در حمام از دمپایی ‌هایی استفاه کنند که سُر نباشند. در صورتی که والدین شما به طور معمول دچار زمین خوردن تصادفی می‌ شوند با یک پزشک م کنید تا دلیل اصلی این مشکل مشخص شود.

 نگهداری سالمند با توجه به مشکل ضعف حافظه

این مشکل زمانی تشدید می ‌شود که والدین شما سعی می ‌کنند مشکل زوال حافظه خود را از دیگران مخفی کرده یا از مراجعه به پزشک برای سنجش حافظه سرباز می‌زنند. بدنامی و وحشت از اسم «آایمر» و سایر گونه‌های زوال عقل، موجب می ‌شود افراد سالخورده از مراجعه به پزشک و روبرو شدن با این بیماری فرار کنند. از آنجا که والدین سالخورده در مراجعه به پزشک به ویژه برای مشکلات ناشی از کهولت سن، نظیر ضعف حافظه، سرسخت و سمج هستند در صورت مشاهده هر گونه ضعفی در حافظه والدینتان، آن ‌ها را مم کنید به پزشک مراجعه کنند. اگرچه بسیاری از انواع زوال عقل قابل درمان نیستند ولی می ‌توان روند بروز و پیشرفت برخی از آن‌ها را کند‌تر کرد.

 نگهداری از سالمند بوسیله حفظ فعالیت بدنی و جلوگیری از بی ‌تحرکی

طی تحقیقات بعمل آمده از دانشکده پزشکی به طور میانگین، ن بالای ۷۰ سال بیشتر ساعات بیداری خود را در حال نشستن یا دراز کشیدن سپری می ‌کنند. همچنین نتایج مطالعه جدیدی نشان می ‌دهد یک فرد ۶۵ ساله به طور میانگین در هفته ۴۸ ساعت تلویزیون تماشا می ‌کند که این رقم معادل هفت ساعت در روز است.

 مدیریت و کنترل مصرف داروهای متعدد در نگهداری از سالمند

آیا والدین شما به دلیل مشکلات و بیماری‌ های متعدد نزد چند پزشک می ‌روند؟ در این صورت چه کسی بر تعدد و تنوع داروهای مصرفی آن‌ ها در قفسه دارو‌هایشان نظارت می ‌کند؟ مصرف داروهای مختلف برای کنترل چند بیماری‌ِ همزمان وقتی با مشکل فراموشی سالمندان همراه شود خطر تداخل دارویی و همزمان شدن مصرف دارو‌ها و یا حتی واکنش ‌ها و حساسیت ‌های مشکل ‌ساز و گاهی نیز خطرناک را افزایش می ‌دهد که این امر در درازمدت سبب اختلال ذهنی، ضعف حافظه و مشکلات دیگری می ‌شود. این اختلالات به راحتی با زوال عقل در سالخوردگان اشتباه گرفته می ‌شوند. مشکل «تداخل دارویی» یک معضل شایع در میان سالمندان است. سال گذشته تحقیقات پژوهشگران هلندی نشان داد، حدود یک پنجم داروهایی که برای سالمندان تجویز می ‌شوند در واقع نا به‌ جا و اشتباهی هستند. این مطالعه همچنین نشان داد داروهای معمولی که برای درمان آلرژی، افسردگی و تسکین درد تجویز می ‌شوند بیشترین میزان داروهای تجویزی را در این گروه سنی تشکیل می ‌دهند. این گروه دارو‌ها همچنین جزو مواردی هستند که منجر به بروز بیشترین واکنش‌های حاد می ‌شوند. پس در صورتی که حس کردید پدر یا مادر سالخورده شما دچار سوء مصرف دارو شده، او را به نزدیک‌ ترین مرکز درمانی منتقل کرده و فهرستی از تمام داروهای مصرفی وی همراه با زمان و دوز مصرف آن‌ها را به پزشک ارائه کنید. به والدین خود هم تاکید کنید به توصیه‌ های پزشک به دقت عمل کنند و در صورت بروز هرگونه حالت غیرطبیعی با او تماس بگیرند.

مراقبت های اورژانسی سالمندان

مراقبت های اورژانسی یک ارتباط مهم در زنجیره مراقبتی برای بیماران سالمند می باشد. که به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی ، روانی و نیاز های اجتماعی اشخاص سالمند ، نوع مراقبت و کمیت مراقبت های اورژانس برای این گروه از بیماران نسبت به سایر گروه ها متفاوت می باشد. پزشکان و پرستارانی که در بخش اورژانس کار می کنند باید از این موقعیت خاص آگاهی داشته و خود را در مراقبت از این بیماران تطبیق دهند.

اشخاص سالمند از پرستار سالمند و مراقبت های پزشکی از سایر گروههای سنی استفاده می کنند که به دلیل بالا بودن بیماری های مزمن در این گروه می باشد. همچنین ، استفاده از بخش های اورژانس ، طول مدت اقامت در بخش های اورژانس استفاده از حمل و نقل بیمار با آمبولانس و بستری شدن مورد بررسی قرار می دهد. تقریبا ۱۵% از بیماران بخش های اورژانس را افراد بالای ۶۵ سال تشکیل می دهند که  به دلیل بیماری های قلبی – عروقی و ریوی و صدماتی که به دلیل سقوط در این گروه سنی رخ می دهد. می باشد. سکته قلبی و شکستگی های لگن نیز در این گروه سنی بیشتر شایع می باشد .

توصیه های مراقبتی در سالمندان پذیرش شده در اورژانس شامل موارد زیر می باشد :

  • آموزش و اطلاعات مربوط به رژیم های درمانی که بهتر است در زمان ترخیص و به صورت کتبی و شفاهی و در حضور افراد خانواده ارائه گردد.
  • مروری بر داروهای بیمار از نظر اثرات جانبی و تداخلات به خصوص داروهای سایکولپتیکک
  • نگرش پرستاران و پزشکان که باید به نیازهای اشخاص سالمند تمرکز داشته باشد.
  • بررسی وضعیت اجتماعی، روانی و جسمانی اشخاص سالمند به صورت منظم
  • توسعه ارتباط با ارائه دهندگان مراقبت های اولیه بهداشتی.

همیار سالمند


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نوین سازان برتر Amanda اجاره خودرو در تهران با قيمت مناسب Autumn یادداشت های عباس ذوالقدری هنرستان فنی وحرفه ای دخترانه سمیه ewfwekf خزان پاییز